Egypte

 

november 2003

Egypte

In 2003 bezocht ik Egypte. Met een groepsreis van Djoser heb ik een bezoek gebracht aan diverse steden, tempels en pyramides.

Bezochte plaatsen

  • Cairo
  • Aswan
  • Luxor
  • El Minya

Foto's reis Egypte

Route reis Egypte

Egypte

In november 2003 ondernam ik een fascinerende groepsreis naar Egypte, georganiseerd door Djoser. Onze avontuurlijke expeditie voerde ons langs enkele van de meest adembenemende locaties van het land, waar we de rijke geschiedenis en cultuur konden ervaren.

We begonnen onze reis in Cairo, de bruisende hoofdstad van Egypte, waar we ons vergaapten aan de majestueuze piramides van Gizeh en de mysterieuze Sfinx. De levendige markten en de historische sfeer van de stad boden ons een levendige introductie tot het moderne en oude Egypte.

Vanuit Cairo reisden we zuidwaarts per trein naar Aswan, een prachtige stad aan de Nijl. Hier genoten we van de serene schoonheid van de Nijl op een traditionele felucca en bezochten we indrukwekkende bezienswaardigheden zoals de Aswandam en de Tempel van Philae.

Onze volgende bestemming was Luxor, een stad die bekend staat als ’s werelds grootste openluchtmuseum. We verkenden de Vallei der Koningen, de Tempel van Karnak, en de Tempel van Luxor, die ons diep onder de indruk lieten met hun grandioze structuren en rijke historische verhalen.

El Minya, onze laatste stop, was een unieke toevoeging aan onze reis. Deze minder bezochte locatie bood ons een dieper inzicht in het oude Egyptische leven en cultuur, met bezienswaardigheden zoals de graven van Beni Hassan en de ruïnes van Tell el-Amarna.

Deze reis door Egypte met Djoser was een onvergetelijke ervaring, vol met historische ontdekkingen, culturele verrijking en avontuurlijke momenten.