Barcelona

 

mei 2008

Barcelona

In mei 2008 is Bastiaan met een studiegenoot Carolien Roodzant naar de stad Barcelona geweest. Een heerlijke stad met meestal goed weer, lekker eten, bezienswaardigheden en het strand. De combinatie hiervan maakt deze stad uniek. Onderstaand de foto’s van de bijzondere hoogtepunten. Ik heb Barcelona ook in 2015 bezocht.

Bezochte plaatsen

  • haven Barcelona
  • Ramblas
  • Sagrada Familia
  • Strand

Foto's reis Barcelona

Route reis Barcelona

Barcelona

In mei 2008 had ik het genoegen Barcelona te bezoeken, een stad die zowel met haar architectuur als haar levendige cultuur betovert. Wandelend door de kronkelende straatjes van de Gotische wijk, voelde ik de historische ziel van de stad. De invloed van Antoni Gaudí was overal, met zijn meesterwerken zoals de Sagrada Familia en Park Güell die een wonderlijke mix van natuur en architectuur tentoonspreiden.

 

De beroemde Ramblas was een levendige avenue waar kunstenaars, verkopers en straatartiesten een kleurrijk tafereel creëerden, een perfecte plaats voor mensen kijken. De sfeer werd nog versterkt door de geur van verse tapas en zeevruchten uit de nabijgelegen Boqueria-markt, een culinair paradijs.

De avonden bracht ik door aan de stranden van Barceloneta, waar de gouden zonsondergangen en het geluid van golven het dagelijkse leven in een ontspannen ritme brachten. Barcelona, met zijn unieke mengeling van kunst, cultuur en ontspanning, liet een onuitwisbare indruk achter die nog lang na mijn bezoek voelbaar was.