Berlijn

 

mei 2007

Berlijn

Een stedentrip in mei 2007. Samen met vriend Bas Bouber deze stad bezocht. De stad was nog aardig in aan- en verbouw na de ontwikkelingen in de jaren 90. 

Bezochte plaatsen

  • Brandenburger Tor
  • Berlijnse Muur
  • Reichstag
  • Holocaust herdenkingsmonument
  • Tiergarten

Foto's reis Berlijn

Route reis Berlijn

Berlijn

In mei 2007 bezochten mijn jeugdvriend Bas Bouber en ik de bruisende stad Berlijn. Tijdens ons verblijf hebben we de kans gegrepen om enkele van de meest iconische bezienswaardigheden te verkennen die deze historische stad te bieden heeft.

We begonnen ons avontuur bij de Brandenburger Tor, een van de bekendste symbolen van Berlijn, die een rijke geschiedenis uitstraalt die teruggaat tot de 18e eeuw. Daarna brachten we een bezoek aan de Berlijnse Muur, waar we het indrukwekkende East Side Gallery bewonderden, een lang stuk van de originele muur bedekt met politiek geïnspireerde kunstwerken.

Een ander hoogtepunt was ons bezoek aan de Reichstag, het Duitse parlementsgebouw, met zijn beroemde glazen koepel ontworpen door architect Norman Foster. Het uitzicht over de stad vanaf de koepel was adembenemend en gaf ons een uniek perspectief op de uitgestrektheid en het belang van Berlijn.

We konden natuurlijk het herdenkingsmonument van de Holocaust niet overslaan, een krachtige en ontroerende plek die ons stilstond bij de tragedies van het verleden. Onze trip sloten we af met een ontspannen wandeling door de groene paden van Tiergarten, waar we even konden ontsnappen aan de stedelijke drukte.

Deze reis naar Berlijn was niet alleen een kans om de schoonheid en de historische betekenis van de stad te ontdekken, maar ook een geweldige ervaring om met een goede vriend te delen.