Cuba

[vc_row full_width=”stretch_row_content_no_spaces”][vc_column][vc_single_image image=”7204″ img_size=”full” alignment=”right”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

Cuba

[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Bastiaan en Sander zijn in maart 2018 naar Cuba gereisd. Een bijzondere vakantie, onder andere door het slapen bij de mensen thuis. De volgende steden zijn bezocht:

 

  • Havana
  • Vinales
  • Santa Clara
  • Cienfuegos
  • Camaguey
  • Santiago de Cuba
  • Playa Pesquero

Cuba heeft tot voor kort in Fidel Castro een strikte leider gehad. Het communistische land kent veel regels. Het onderhoud aan gebouwen en wegen is slecht, maar hoe oostelijker je komt hoe mooier de natuur en de steden worden. Havana is heel bijzonder. Er zijn diverse bezienswaardigheden en de mensen zijn zeer vriendelijk. Moeilijk om voor te stellen, maar wifi is alleen in Cuba beschikbaar op enkele pleinen in de stad. Daar is het dan ook een drukte van belang. Uiteraard zijn we ook op de beroemde tabaksplantages geweest in Vinales.

 

Na enkele dagen Havana zijn we verder over dit grote eiland gereisd. Als eerste naar de stad Santa Clara, met onder andere het plein van Che Guevara. De stad Cienfuegos ligt aan de zuidkant, in het midden van het eiland. Een stad met een klein centrum, maar wel een groot honkbalstadion. Honkbal is immers de sport van Cuba. In Camaguey ontmoetten we onze reisgenoten Co en Gerda uit Denekamp, waarmee we een avond gezellig hebben gegeten. De laatste grote plaats van onze reis was Santiago de Cuba. Deze plaats ligt ook aan de zuidkant, maar bijna aan het einde van het oosten van Cuba. De reis werd afgesloten met een paar dagen op een all-inclusive resort in Playa Pesquero. Na 18 dagen vlogen we weer terug vanaf Holguin, via Cancun in Mexico naar Amsterdam.

De foto’s van deze bijzondere reis zijn te zien op mijn Adobe Lightroom pagina.

[/vc_column_text]

Foto’s Cuba

[vc_column_text]

Alle foto’s Cuba zien.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]