Japan

 

oktober 2019

Japan

Bastiaan en Sander zijn in oktober 2019 naar Japan gereisd. Een geweldige vakantie, met het bezoeken van diverse steden, ontmoeten van zeer vriendelijke mensen en het genieten van de bijzondere natuur. De volgende steden zijn bezocht:

Bezochte plaatsen

  • Fukuoka
  • Hiroshima
  • Himeji
  • Kyoto
  • Osaka
  • Matsumoto
  • Nagano
  • Tokyo

Foto's reis Japan

Route reis Japan

Japan

Japan is een groot eiland dat ten oosten van China en beide Korea-landen ligt. Met een tussenstop op Seoul zijn we geland in de plaats Fukuoka. Een goed begin om te wennen aan de bijzondere gebruiken van Japan. Het geweldig georganiseerde openbaar vervoer kun je zelf ervaren. Met behulp van de Shinkansen reis je super snel van stad naar stad. Wij hebben gekozen om elke plaats 3-4 dagen aan te doen. Zo kun je de stad rustig bekijken, maar reis je wel snel naar de verschillende steden. Kyoto was de meest bijzondere, authentieke stad. Prachtige tempels, zeer vriendelijke mensen en een relaxte sfeer. Hiroshima heeft een aangrijpend verleden, door de atoombom die in een keer nagenoeg de hele stad heeft verwoest. Osaka vonden wij de minst relaxte stad. Alles gaat hier een hogere versnelling en de dag die wij hiervoor hadden uitgetrokken, was perfect om de stad te ontdekken. Nagano en Matsumoto zorgde voor een ontspannen en natuurlijk tussenstop. Met name Snow Monkey Park is geweldig om te zien.

Tokyo

De wereldstad Tokyo is geweldig. Een moderne stad met heel, heel veel Japanners. Voor Tokyo begrippen hadden we een grote hotelkamers. We bezochten deze metropool vlak voor de Olympische spelen van 2021. Dat werden uiteindelijk de spelen van 2022, omdat vlak na ons bezoek de corona pandemie uitbrak. Mount Fuji is ook zeker het bezoeken waard.

Na 18 dagen Japan zijn wij weer terug gevlogen naar Amsterdam Schiphol. Kunnen we weer uitkijken naar een volgende wereldreis.

De foto’s van deze bijzondere reis zijn te zien op mijn Adobe Lightroom pagina.

Reisverslag

Van deze geweldige reis heb ik een reisverslag gemaakt. Dit reisverslag is hier terug te vinden.