New York

 

maart 2015

New York

The Big Apple, mijn favoriete stad. In 1999 voor het eerst bezocht met mijn beste (jeugd)vriend Bas Bouber. Het was overweldigend. Hoge gebouwen, drukte, veel te doen. Daarna in 2004 nogmaals deze wereldstad bezocht, samen met vader. En tot slot in 2015, samen met Sander Blok, weer naar het eiland Manhattan gegaan. En dat zal vast niet de laatste keer zijn geweest. Onderstaand de foto’s van de reis in maart 2015 met de volgende hoogtepunten.

Programma

  • Dag 1: Wall Street, 9/11 Memorial Center
  • Dag 2: Rockefeller Center, M&M’s Store
  • Dag 3: High Line, Chelsea Market, Times Square, Musical Chicago
  • Dag 4: Roosevelt Island, Central Park
  • Dag 5: Brooklyn & Manhattan Bridge, Little Italy, Soho
  • Dag 7: Staten Island, Statue of Liberty, Williamsburg Bridge, JFK Airport
  • Dag 2: Rockefeller Center, M&M’s Store

Foto's reis New York

Route reis New York

New York

In maart 2015 bezocht ik de bruisende metropool New York in de Verenigde Staten, waar ik een week lang de levendige cultuur en iconische bezienswaardigheden verkende. De reis begon met een bezoek aan Wall Street en het indrukwekkende 9/11 Memorial Center. Op de tweede dag stond het Rockefeller Center op het programma, gevolgd door een zoete pauze in de M&M’s Store. De derde dag bracht me van de serene High Line naar de bruisende markten van Chelsea en de lichtjes van Times Square, afgesloten met de musical Chicago.

 

Dag vier was voor ontspanning op Roosevelt Island en een wandeling door Central Park. De vijfde dag verkende ik Brooklyn, wandelde over de iconische bruggen en genoot van de sferen in Little Italy en Soho. Op de zesde dag keek ik uit over de stad vanaf het Empire State Building, gevolgd door een verfrissende hardloopsessie. Mijn laatste dag bracht me naar Staten Island en de Statue of Liberty, voordat ik afscheid nam van de stad vanaf JFK Airport.