Hong Kong

Beemster

29 november2008

Vroeg uit de veren, want we worden om 8.00 uur al opgehaald om naar de luchthaven van Hong Kong gebracht te worden. Het is vandaag al weer de laatste dag van onze geweldige Chinareis. De dagen zijn omgevlogen en we hebben ontzettend veel mooie dingen gezien. We zijn er allebei heel content mee hoe de reis verlopen is, dat alles klopte. De reis is door VNC Asia Travel uitstekend verzorgt. Alle zaken, die door Bastiaan geregeld waren, zijn prima uitgevoerd. Nergens hoefden we achteraan te gaan. De tourguides stonden, waar ze moesten staan, de hotels en al het vervoer was keurig geregeld. Heel prettig allemaal. Maar zoals aan alles komt ook aan deze mooie reis een einde.

Ook het busje stond al voor 8 uur keurig voor het hotel. Er werden nog 2 gasten opgehaald en om kwart voor negen werden we voor Terminal-1 afgezet. Het inchecken was een fluitje van een cent en om 9 uur al door de douane. Op deze grote internationale luchthaven zijn er volop luxe winkels, maar we vinden er niks van onze gading. Blij, dat we de cadeautjes voor het thuisfront al lang binnen hebben. Zelfs een petje van Beijing2008 was er niet te koop, althans wij konden het niet vinden. Een bakje koffie dan maar (veel goedkoper dan in Xi’an) en op naar gate 35. Daar stond de grote blauwe vogel al klaar.

Exact op tijd reden we naar de startbaan en om kwart over 11 hingen we in de lucht. Het is net een hele grote autobus, waar je in zit. Gelukkig zijn wij niet zo groot, zodat we de benen nog wel tussen de stoelen kunnen zetten en af en toe kunnen we nog iets gaan verzitten. Het geluk van de heenreis(een lege stoel tussen ons in) hebben we deze keer niet. Het toestel zit afgeladen vol met allemaal Hollanders en ook veel Chinezen. We worden goed verzorgd aan boord met een smakelijke lunch en diverse keren fris en nog een maaltijd 2 uur voor de landing, dus daarover geen klagen.

Het blijft een hele lange zit, die ruim 12 ½ uur lange tocht over ruim 9200 km. Met een aantal films aan boord, diverse sudoku’s en met Madonna en Marco Borsato komen we de tijd toch nog redelijk snel door. We vliegen over China, Mongolië , Siberië , Rusland, Polen, Duitsland naar ons eigen landje. We doen uren over China (regelmatig laten de beeldschermen waar we zijn) ook uren over Mongolië , Siberië en Rusland. Wat zijn dat toch gigantisch grote landen. Maar als we boven Polen komen, dan komt er zichtbaar schot in de zaak. Duitsland en Holland stellen dan bijna niks meer voor en precies op tijd (16.30uur) landen we op de Polderbaan tussen Haarlem en Schiphol. Om exact 16.40 uur staan we bij Gate E22.

De afhandeling van douane en de koffers gaat heel snel deze keer en om 17.00 uur worden we heel hartelijk verwelkomd door Cobi en Marie-Cecile. Gelijktijdig met Sinterklaas komen we in de Zuidoostbeemster. Ook scheidsrechter Sander voegt zich bij de familie en we zijn weer compleet, zoals de Chinezen dat zo graag zien.

We vertellen honderd uit en verhalen over onze Chinese avonturen. De cadeautjes vallen in goede aarde en met een heerlijke Hollandse maaltijd zit ons Chinese avontuur erop. Nu nog aan de slag met de foto’s, verhalen om een mooi naslagwerk te maken van deze reis. Het zit er op. Ik heb met volle teugen genoten, en ik denk dat Bastiaan dat helemaal met me eens is.

Jan

Foto’s van China zien.
Let op er staan 900 foto’s, dus het laden van de pagina duurt even.