Yangshuo

Hong Kong, vrije dag in lagere versnelling

26 november2008

Moe en voldaan van de reis naar Hong Kong vallen we dinsdagavond in slaap. Ík word echter tegen twee uur wakker en voel me niet helemaal lekker. Er rommelt iets in mijn buik. Ik draai me om en zie Jan lekker slapen, knorren en soms snurken. Ik kan de slaap moeilijk vatten en wordt eerlijk gezegd steeds misselijker, dan dat de misselijkheid weggaat. Tegen vijf uur hou ik het niet meer en moet ik echt naar het toilet. Ik gooi alles eruit en snel daarna voel ik met al iets beter. Snel mijn bed weer in om nog even wat uurtjes slaap te maken. Dat lukt echter niet, de misselijkheid zet door en voel met echt beroerd worden.

Het is half negen als de wekker gaat. Ik heb absoluut geen puf om op te staan. Misselijk en stijve, stramme spieren zijn de oorzaak. Jan gaat er wel uit en gaat op de 19e etage ontbijten. Ik blijf in bed en als Jan terugkomt, heeft hij iets gegeten, maar meer ook niet. Alles in dit hotel is het net niet eigenlijk. Een kleine kamer, tv met Chinese zenders, voor de andere zenders moet je betalen, het onderhoud is slecht uitgevoerd. Ik moet er niet aan denken om iets te gaan eten. Jan stapt onder de douche en gaat daarna even puzzelen en lezen.

Tegen half elf word ik weer wakker en gaat het iets beter. Ik stap onder de douche en moet alles rustig aan doen. Dan gaat het wel. Ik kan immers niet de hele dag in bed liggen. Een half uur later stappen we de kamer uit. We lopen naar Nathan Road en gaan op zoek naar een ATM. Jan heeft dan al 100 yaun omgewisseld in 100 Hong Kong dollars. De eerste ATM accepteert geen cirrus kaarten, maar twee tellen later lukt het wel. Met onze dollars op zak, gaan we op zoek naar een Star Bucks om even wat te drinken. We lopen Nathan Road af en lopen langs het luxueuze Peninsula. Het oudste hotel van Hong Kong. Niet veel verder drinken we de eerste koffie en thee van de dag. Dat gaat redelijk goed en vol goede moed lopen we verder richting het Kowloon park. Een park midden in de stad, dat enigszins lijkt op Central Park in New York. Uiteraard is Central Park veel groter, maar de stad Hong Kong heeft wel iets weg van New York. Om het park in te kunnen moeten we door een lokale, overdekte eethal. De luchten en het zien van al dat eten, doet mij bijna weer overgeven. Met veel moeite en door snel door de hal heen te lopen, hou ik het binnen. Jan “geniet” en maakt een foto van deze eethal.

Het park ligt wat hoger dan de stad, waardoor we eerst omhoog lopen. De rust en stilte is niet helemaal gelijk aan New York, maar komt wel iets overeen. Het park bevat allerlei bankjes, een fitnessparcours, fonteinen, bloemenperken. We genieten even in de zon, want ook vandaag schijnt deze. Het is ongeveer 20 graden en de zon schijnt volop. We hebben niet voor niets onze zonnebrillen meegenomen.

We verlaten het park aan de westkant op zoek naar de birdsmarket. Via diverse straatjes, underpasses lopen we veel, maar zien de hele markt niet. We vragen het nog bij een bewaker, maar die heeft nog nooit van deze vogelmarkt gehoord. Via de City Golf Club lopen we terug naar het centrum. Gelukkig gaat het steeds wat beter met me. De misselijkheid wordt minder en ik krijg zelf een beetje trek in wat fruit. Helaas was er geen fruit meer, maar een verse jus d’orange is ook prima. Jan neemt hetzelfde en geniet van een lekkere wrap. Dat gaat mij nog net even iets te ver.

Kwart voor drie zijn we weer terug op de kamer. Ik ga nog even op bed liggen om wat slaap in te halen. Morgen hebben we immers weer een excursie op het programma staan. We lezen en puzzelen verder nog wat en stappen om zes uur weer uit het hotel. Op zoek om wat te eten. Veel trek heb ik niet, maar een salade zou er wel ingaan. Het wordt de bekende chicken salad bij MacDonalds. Ook hier is de kip gebakken in de Chinese olie, en die valt niet echt goed. Om toch iets van vlees binnen te krijgen neem ik wat kipnuggets, die best aardig smaken. Jan heeft een cheese burger. We lopen terug richting het hotel en gaan de night market op. Elke avond wordt hier de markt opgezet. Allerlei prullaria, kleding, tassen, watches, DVD’s worden hier verkocht. Het is een lange markt die enkele straten bestrijkt. We zijn weer onder de indruk van wat er hier allemaal te krijgen is. Ik ga nog op zoek naar een nieuwe koffer. De koffer van Cecile is namelijk gisteren tijdens de reis enigszins stuk gegaan. We komen genoeg tegen, dus dat wordt vrijdag nog een rondje maken, onderhandelen en kopen.

We besluiten de dag weer bij Star Bucks. Dit is mede ingegeven door het feit dat hier gratis internet zou zijn. Via een wireless verbinding zouden we dan onze mail kunnen nakijken. In het hotel is het namelijk wat aan de dure kant. Helaas blijkt dat je ook bij Star Bucks gewoon een abonnement moet hebben. Dan toch maar op de kamer even de mail controleren. Ik schrijf om half tien het verslag van vandaag. Het gaat weer een stuk beter dan vanmorgen. En als ik vannacht goed kan slapen, zal het morgen wel weer over zijn.

Bastiaan

Foto’s van China zien.
Let op er staan 900 foto’s, dus het laden van de pagina duurt even.