Beemster

Johannesburg

19 oktober2009

Het is zo ver. Nadat we de bestemming hadden uitgezocht, en Bastiaan (bijna) alle voorbereidingen heeft gedaan, gaan we vandaag richting Zuid Afrika. Toen Cobi hoorde dat het Zuid Afrika zou worden, had ze meteen interesse. Dat lijkt me wel wat, het is weliswaar ruim 10 uur vliegen, maar dat moet ik dan maar even aan de kant zetten, of beter gezegd, daar moet ik mij overheen zetten. Wij vonden het erg leuk om deze keer dan met z’n drieën te gaan naar een voor ons alle drie een nieuw continent (voor Bastiaan, Egypte niet mee gerekend).

Om 5.50 uur zegt Cobi, zo, ik ga eruit en ik ga douchen, 6 uur was de afspraak, maar zij was iets eerder wakker. De koffers zijn al gepakt. Alleen nog even douchen, beetje opmaken, broodje eten en dan op pad. Even voor zeven is Bastiaan in de Zuidoost, met Sander en Marie Cecile in zijn kielzog. Zij zijn zo lief om ons zo vroeg al naar Schiphol te brengen. Zonder files (het is herfstvakantie) komen we op de luchthaven aan. Dank voor het brengen, veel plezier en een hele goede vakantie toegewenst, en we zijn er met z’n drieën klaar voor.

Op tijd (10.45 uur) gaan we de lucht in, en beginnen we aan onze Zuid Afrikaanse reis. We krijgen ruim voldoende drankjes en eten geserveerd en samen met de mogelijkheid om films te bekijken, muziek te luisteren, en spelletjes te doen, komen we de tijd prima door. Jan en Cobi mollen de apparatuur en moeten gereset worden, maar ook dat lukt. Zeer op tijd (20.55 uur) zetten we voet op de Afrikaanse bodem. Koffers ophalen, onze Afrikaanse gastheer begroeten en met het busje naar het Hotel (Airport Grand Hotel).

Effe over tienen checken we in en drinken nog een drankje op het terras buiten. De eerste dag zit er bijna op, en we zijn blij en tevreden dat het zo voorspoedig is gegaan. Ook het thuisfront is al gebeld en op de hoogte dat we in Zuid Afrika zijn.

Foto’s van Zuid Afrika zien.
Let op er staan 1.700 foto’s, dus het laden van de pagina duurt even.