Kaapstad

Kaap de Goede Hoop

5 november2009

De wekker staat vandaag om 8.15 uur, maar zo tegen acht uur word ik al wakker. Het regent vrij stevig en het geluid dat de regen tegen het raam maakt, heeft me wakker gemaakt. Het weer was perfect de afgelopen drie weken. Gastvrouw June maakt het ontbijt. Lekkere scrummbled eggs of boiled of fried, geen probleem. Zo tegen half elf vertrekken we naar Kaap de Goede Hoop. Gezien de zon en de verwachte mooie kant aan het oostkant van het schiereiland, rijden we via de oostkant naar beneden. Via de M5 rijden we naar Muizenberg. Het regent niet echt meer, maar Kaapstad en de Tafelberg zijn volledig in de wolken. Langzaam aan wordt het lichter en zien we soms zelf de blauwe lucht. Bij Muizenberg gaan we de M4 op, die ons via Kalkbay, Clovelly en Fishhoek uiteindelijk bij onze eerste stop Simon’s Town brengt.

Op het parkeerterrein wordt de auto gezet en aan de (marine)haven zit een leuke koffietent. De lucht is inmiddels prachtig blauw. Klein windje, maar de temperatuur is perfect. Na de koffie lopen we nog even rond, bekijken diverse souvenirtentjes en gaan op zoek naar een supermarkt om de lunch te kopen. Die vinden we niet echt, maar wel de rubberen walvis. Op ware grote is het mooi om te zien, hoe groot die beesten wel niet zijn. We kopen een cadeautje voor Rijnstraat 7 en vervolgen onze weg naar Kaap de Goede Hoop. Niet veel verder zien we de borden Pinguïns. Snel parkeren we de auto en lopen het strand op. Onderweg komen we toevallig de groep tegen die we eerder deze reis in Hluhluwe (Bayala Lodge) ook tegen kwamen. De entree voor het pinguïns strand is 35 rand per persoon. Wat zijn het een leuke beesten. In twee groepen zitten ze op de rots en op het strand. Het blijft een mooi en komisch gezicht die beesten. Ook hier komen we weer een stel Nederlanders tegen. Na het strand besluiten we om bij het strandrestaurant te eten. De lunch bestaat uit een heerlijk chickenwrap, waarna we Simon’s Town verlaten.

Via de prachtige kustweg rijden we naar de entree van het Cape Point Nature Reserve. De entree is 75 rand per persoon, maar ook hier is de weg en de natuur prachtig. We rijden eerst naar het Cape Point, het meest zuidelijke punt van het schiereiland. Het is een stevige klim naar de top met de vuurtoren. Maar het uitzicht op het “einde” van de wereld is prachtig. De klim levert weer diverse foto’s met vergezichten, bergen en bloemen/planten op. We drinken nog een kop koffie voor dat we naar de ander punt op de Peninsula rijden, Kaap de Goede Hoop. De rit ernaar toe is kort. Onderweg komen we nog struisvogels tegen. Op Kaap de Goede Hoop zijn de golven weer awesome. Met zijn drieen gaan we op de foto, om dit moment voor eeuwig vast te leggen. Hier komen we ook twee Nederlanders weer tegen van het Pinguïns strand weer tegen. De stop is nu wat korter want we zijn pas halverwege de route en het is al vijf uur geweest. Via de westkant van het schiereiland gaan we weer terug richting Kaapstad. De westkant is net zo mooi. Regelmatig moeten we even stoppen om de prachtige natuur op de gevoelige plaat vast te leggen. De zonsondergang gaan we vanavond halen, driemaal is tenslotte scheepsrechts. Maar omdat we aan zee rijden en de zon zien zakken, kan het niet mis gaan. Via leuke plaatsen als Kommetjie en Noordhoek rijden we richting Houtbay. Onderweg zien we mooi huizen aan zee, maar wederom ook sloppenwijken, waarbij de armoede goed te zien is. Via de Chapman´s Peak steken we de berg over en betalen daar 28 rand toll voor.

Het is bijna zeven uur en tijd om de zonsondergang te zien. In Camps Bay parkeren we de auto en klimmen de rotsen op. Het is een mooi gezicht, de zon in de zee zien zakken. Ondanks het feit dat er nog een rand bewolking vlak boven de zee hangt. In Camps Bay zoeken we een eettentje en vinden een leuk Italiaans Seafood restaurant aan de boulevard. Met een leuk uitzicht op de boulevard en de zee genieten we van een gegrilde zalm met overheerlijke champagne saus. Koffie (met Tequila)als dessert vervolmaken deze dag. Buiten wordt flink vuurwerk afgestoken. Het is niet helemaal duidelijk waarom, maar vermoedelijk vanwege een feestdag rondom een Britse Gouveneur. Rond negen uur is het tijd om terug te keren naar ons guesthouse voor onze laatste nacht in Zuid Afrika. Via de M6 rijden we naar Sea Point en Green Point. In deze laatste wijk wordt hard gewerkt aan het New Green Point Stadium, waar in juni 2010 het WK Voetbal gehouden wordt. De N1 en R27 naar Milnerton zijn daarna makkelijk gevonden. Iets over half tien arriveren we bij Sunset Decks. Snel het verslag schrijven om niets te vergeten van deze mooie dag. Nog een nacht en dag te gaan, alvorens we terug vliegen naar Amsterdam.

Bastiaan

Foto’s van Zuid Afrika zien.
Let op er staan 1.700 foto’s, dus het laden van de pagina duurt even.