Kaapstad

Green Market en Waterfront

6 november2009

Wij staan vandaag voor de laatste dag in Zuid Afrika. En zoals al op veel dagen in deze heerlijke vakantie, beginnen we op ons gemak. Om 08.15uur het bed uit, om 8.45uur het ontbijt. June doet weer haar uiterste best om ons een heerlijk ontbijt te bezorgen en dat lukt heel goed. Ze vertelt ons dat het geen enkel probleem is om de kamer vandaag nog tot onze beschikking te houden, zodat we aan het einde van deze dag nog even kunnen douchen en onze bagage op de kamer kunnen laten staan. Wij stellen dat zeer op prijs en ervaren dit als bijzondere gastvrijheid in Zuid Afrika.

Om een uur of half elf vertrekken wij om nog wat inkopen te doen in Cape Town. Dezelfde parking – officer van afgelopen woensdag ziet ons met plezier onze auto weer parkeren. Tot 16.00 uur betalen we hem een in onze ogen luttel bedrag (50 rand, =5 euro) voor een halve dag en zijn wij verzekerd van een veilige plek voor onze auto. Wij dwalen een beetje door het centrum van Kaapstad en doen een aantal inkopen en slaan souvenirs in op de greenmarket. We dingen af op de gevraagde prijzen en slagen er in om leuke dingen mee naar Holland te nemen. Voor Sander en Marie-Cecile worden de hyppo’s ingeslagen, Cobi gaat voor een aantal echt Afrikaanse doeken en Jan bemachtigt twee Zuzuvela’s. Bastiaan koopt een heel leuke kop van de Giraffe. Ook voor de oppassers van ons huis lukt het ons om een leuk aandenken te kopen. Wat leuk om de vakantie op deze ontspannen wijze af te sluiten in het centrum van Cape Town. Een prima lunch in een Italiaans restaurant doet het vakantie – gevoel extra goed. Dit is vakantie in optima forma.

Het is 15.00 uur en wat gaan we nog doen? Nog even naar Waterfront?? O.K. We besluiten om daar deze trip af te sluiten. We parkeren onze auto in de parkeergarage en slenteren door het leuke koop- en ontspanningscentrum vlakbij de haven van Cape Town. Nog meer aankopen? Heel leuke dingen zien we, en we (Bas en ik) willen er nog wel meer rand tegenaan gooien, maar Cobi vindt het wel goed zo. Bakkie koffie is wel erg lekker, jongens, dus ophouden nou.

Het is 16.30 uur en het is klaar nu. We rijden terug naar ons onderkomen, we douchen, pakken de koffer in en nemen afscheid van onze uitstekende gastvrouw June, haar zoon en haar man, en gaan om 19.30 uur nog iets eten in winkelcentrum Paddock (niet de aller-lekkerste maaltijd) en rijden daarna richting LUGHAVE van Cape Town.

Jan ter Weel

Foto’s van Zuid Afrika zien.
Let op er staan 1.700 foto’s, dus het laden van de pagina duurt even.