Kaapstad

Robben Island

4 november2009

Alweer een mooie dag in het mooie Zuid Afrika. De dagen rijgen zich aaneen en onze harde schijf begint langzaam maar zeker vol te raken, evenals het eerste fotoschijfje trouwens. Een kleine duizend foto’s hebben we al gemaakt. Het is allemaal redelijk overweldigend. Een heel mooi land, een heel mooie reis, een heel mooie ervaring om dit allemaal mee te maken. Terug naar de dag van vandaag. Rond kwart voor negen naar beneden voor een heerlijk engels ontbijt. We genieten van een lekkere rustige start van de dag en gaan om een uur of half elf richting Cape Town.

We parkeren, redelijk makkelijk en niet duur in het centrum van Cape Town en wandelen op ons gemak langs een aantal hotspots van de Zuid Afrikaanse metropool. De Koloniale tuin in het centrum is erg leuk en erg relaxed in het midden van deze grote stad. Lekker bakkie koffie in het park en we kunnen er weer tegen. Met enige moeite vinden we Waterfront en de weg naar de gate to Robbeneiland. Om 14.00 uur varen we richting het eiland, waar Nelson Mandela ruim 20 jaar gevangen heeft gezeten. Toch een raar idee.

Op het eiland is de tour veel uitgebreider dan we dachten. Het eiland is groter dan gedacht en we worden langs alle belangrijke punten vervoerd per bus. Wat opvalt in het begin is dat het een “geel eiland” is van de kikkerbloemen. (onkruid zegt de gids), maar wij vinden het wel aardig. Indrukwekkend zijn de vele plaatsen. als je bedenkt dat hier nog maar zo’n kleine twintig jaar geleden barre taferelen zich hebben afgespeeld. Martelingen, het bewust pesten van zwarte gevangen en het kleineren van onze zwarte medemens. Natuurlijk zien we de cel(2x 2,5mtr), waar Nelson Mandela gevangen heeft gezeten. We krijgen een zeer uitgebreid verslag van een ex-gevangene, die op een zeer indringende manier zijn verhaal aan ons kwijt wil. Al met al een impressive ervaring om dit te zien.

Rond een uur of zes zijn we terug in Cape Town, drinken een kop koffie en rijden richting strand om de zon te zien ondergaan, maar dat gaat niet er zitten enige wolken voor. Even terug naar ons prachtig onderkomen en dan door naar het diner. In het volgende dorp vinden we een heerlijk steakhouse, waar we ons tegoed doen aan een lekker diner. Rond kwart over tien terug op de kamer, en het verslag moet gemaakt worden. Ook dat lukt weer en met nog twee, of drie dagen te gaan, besluiten we deze avond.

Dit was Jan t W vanuit Cape Town Zuid Afrika

Foto’s van Zuid Afrika zien.
Let op er staan 1.700 foto’s, dus het laden van de pagina duurt even.