Kruger Park

Kruger Park

23 oktober2009

Het is al weer de vijfde dag van onze trip door Zuid Afrika. De plannen waren om een overdag gamedrive te doen, maar helaas, die zijn er niet. Dan maar een ochtend- of avonddrive, maar ook helaas, die zijn helemaal vol, en ondanks verwoede pogingen van Bastiaan om toch nog een plekje te krijgen, wordt het op eigen houtje, of te wel in eigen auto door het park.

Om zes uur wordt Jan wakker van een raar geluid in de hut. Er ligt een vleermuis op de grond denkt hij, maar het is een vogel, die op onverklaarbare wijze de hut is binnengekomen. Na wat wilde heen en weer vliegbewegingen valt het beestje versuft neer en wordt door Cobi en Jan buiten neer gelegd en is ’s morgens verdwenen. Na ontbijt, en toch nog even internetten door Bastiaan, gaan we om 10.30 uur op pad. Jan achter het stuur en Cobi en Bastiaan met het fototoestel in de aanslag, klaar om alle wilde dieren op de gevoelige, digitale plaat vast te leggen. Onze verwachtingen zijn niet al te hoog gespannen, dan kan het ook niet tegenvallen.

We rijden heel rustig over de weg en loeren werkelijk alle kanten uit om wild te spotten. De eerste herten komen alras in beeld en worden vastgelegd op de gevoelige plaat. Na een dertigtal herten is daar de lol wel van af en zijn ze niet meer in en op beeld.

Plotseling een groot aantal auto’s op een zandweg naast de asfaltweg. Daar moet iets te zien zijn, maar hoe komen we daar. Het lukt ons om op die zandweg te komen (hier rijden ze ook links) maar het staat er werkelijk vol met auto’s en links en rechts. We wachten geduldig op onze beurt en worden beloond met onze eerste echte leeuw (nee, niet die oranje van de ING, maar een levensechte, alhoewel zij niet al te actief is, ,maar dat vinden wij geen enkel probleem.

Zo, de eerste van de Big-5 is binnen en vol goede moed gaan we verder. Weer een aantal auto’s stilstaand langs de weg en dus gaan we ook in die rij staan. Een luipaard, wordt er geroepen uit de andere auto’s, dus dat is nr. 2 van de Big-5. En wij maar kijken en turen door de verrekijker, of het ligt aan ons of aan de verrekijker of aan iets anders, maar wij zien hem of haar niet. Dus gaan we door en alras worden we verrast door een heuse echte en levensgrote, misschien nog wel grotere olifant. Midden op de weg staat zij een blaadje te happen van de groene boom. Het is indrukwekkend en ook een klein beetje eng. Raam dicht, niet te dicht bij, pas op, ze begint met de oren te klapperen, let op, weg wezen. Kortom een geweldige ervaring om zo dicht bij zo’n groot beest te staan.

We zijn enthousiast en worden dat nog meer, als Bastiaan zijn wens in vervulling gaat. Ik zou het leuk vinden als we nog een Giraffe zouden zien. Alsof die beesten het gehoord hebben, we worden op onze wenken bediend. Niet één giraffe, maar veel krijgen wij er te zien. Het duurt veel langer dan we dachten (kilometers maken bedoel ik), maar we zijn heel enthousiast wat we allemaal zien. Kijk daar ook weer auto’s langs de kant en ja hoor, een hele familie nijlpaarden in en rond het water. Wat een knoepers van beesten zijn dat. Die kom je ’s avonds in het donker liever niet tegen, die andere wilde beesten trouwens ook niet.

Na de lunch gaan we vol goede moed verder en worden beloond met: Zebra’s, wilde hond,gevlekte hyena, aapjes op het park en op de brug, mooie vogels, buffalo’s (waag het niet om door te rijden, 10 minuten geduldig wachten) en nog meer olifanten. Kortom om een lang verhaal niet al te lang te maken een geweldige dag met heel veel wilde dieren. Veel meer dan we hadden durven hopen. Om kwart over vijf zijn we weer in het kamp terug. Het was een prachtige ervaring en we zijn blij dit gezien en meegemaakt te hebben. Morgen nog een dikke zestig kilometers door het park en wie weet wat we dan nog zien.

Effe bijkomen, douchen en ’s avonds eten bij de take-away. En dat viel niet tegen. Moe, maar voldaan kruipen we ons hutje in en vallen al snel in een diepe slaap, met of zonder dromen over de opgedane ervaringen.

Jan

Foto’s van Zuid Afrika zien.
Let op er staan 1.700 foto’s, dus het laden van de pagina duurt even.