Hluhluwe

St Lucia

26 oktober2009

Dat was even schrikken om 05.00 uur. Er werd keihard op de deur geklopt. Wake – up call . Opstaan. Oh, sorry, jullie horen toch niet bij de groep. Er was ook een Hollandse groep in de lodge, die om 05.00 uur gewekt werd voor de ochtend- game-drive. Van de schrik bekomen, draai ik me nog maar een paar keer om en probeer verder te slapen en dat lukt aardig.

Om 8 uur moeten we er echt uit, om te ontbijten en ons eigen programma te doen. Bastiaan heeft contact met de beheerder en die heeft zojuist een email ontvangen met de bevestiging van de excursie met de boot in St.Lucia. om 12.00 uur. Volgens de beheerder is het een uur rijden naar St.Lucia. We besluiten om half elf te vertrekken, zodat we nog een halfuurtje speling hebben.

Via de lokale zandweg gaan we op pad. Bij de N2 aangekomen, hebben we zin in een kopje koffie (kan nog wel wat de tijd betreft) Maar helaas geen koffie, dus wordt het cranberry – appelsap, (ook lekker) We vervolgen onze weg en komen er al rijdende achter dat het toch wel iets verder is, dan we in eerste instantie dachten. Bastiaan rekent uit dat het dan nog zeker 100 km. is naar St.Lucia. Dus wordt het gaspedaal iets meer ingedrukt door Jan en racen we door. We willen nu toch wel die boot halen. De afstand en het weer werken niet echt mee. Het gaat steeds harder regenen en de kilometers willen maar niet opschieten. Hier en daar (meer hier achter het stuur dan daar) wordt er stevig gemopperd zullen we maar zeggen. Eén dode hond hebben we maar vandaag , en daar hebben we part nog deel aan. Wel zielig voor die hond. Om 12.10 uur rijden we het terrein van de boot op, maar die is net vertrokken. Wel g……v….. Pogingen van de zeer vriendelijke parkeerwacht om de boot nog terug te laten keren, mogen niet baten. Dan gaan jullie toch om 14.00 uur mee, zegt hij doodleuk. Oh, kan dat dan, ja hoor geen probleem, maar dan moeten jullie wel om 13.30 uur hier zijn. Hij dacht natuurlijk, dat gebeurt mij geen 2e keer.

Hé Hé,…….. We hebben nu alle tijd om even in St.Lucia te gaan kijken, en koffie drinken zegt Cobi, daar ben ik wel aan toe. Het is een aardige plaats. Dit is een ander Zuid Afrika. Dit is niet het armste deel van het land. Ziet er gezellig uit en is nogal toeristisch. We vinden een leuke tent om koffie te drinken en we lunchen er ook. Lekkere sandwiches en salade en we kunnen er weer tegen. Het weer is ongelofelijk, maar na regen komt er altijd weer zonneschijn, dat blijkt hier maar weer eens. Zelfs zoveel zonneschijn, dat we weer verkassen, en onder de parasol en natuurlijk om te roken.

We melden ons op tijd en om 14.00 uur varen we weg. We zien heel veel nijlpaarden in het water, die er nogal lui bijliggen en blijven liggen. Ook de krokodillen, die we zien, zijn niet erg actief. zeker aan de middagpauze toe. We varen een kleine twee uur over een prachtig lagune met naast de nijlpaarden en krokodillen ook veel vogels. ( o.a. kingfishers, ….ooievaars, wevervogels, blauwe reiger ) Het is een leuk tochtje, maar niet spectaculair.

Om 16.00 uur gaan we nog even St.Lucia in, maar het strand en de Indische Oceaan zijn toch verder weg dan gedacht, dus dat laten we maar zitten. Bakkie koffie en weer op weg terug naar ons onderkomen. Om 10 over 6 zijn we weer thuis.

´s Avonds lekker gegeten, champignonsoep, barbecuevlees, salade en een heerlijk toetje. Na de koffie terug naar de kamer en aan het verslag. Dat was dit dus. Morgen op naar Durban.

Dit was Jan ter Weel voor RTVZOB vanuit Zuid Afrika.

Foto’s van Zuid Afrika zien.
Let op er staan 1.700 foto’s, dus het laden van de pagina duurt even.